Publicat pe

Alimente naturale versus Suplimente sintetice

„Natural” inseamna mai bun?

Viata umana depinde de nutrientii proventi din alimente naturale. Corpul uman s-a adaptat timp de milioane de ani pentru a digera vitamine si minerale care se gasesc in natura. Dar daca unele ingrediente cheie lipsesc din alimentatie, corpul incepe sa sufere.

Pentru o sanatate optima, corpul uman are nevoie de o varietate de vitamine, minerale si aminoacizi care sunt cel mai usor de absorbit si metabolizat atunci cand acestea provin din alimente integrale.

Alimentele integrale, cum ar fi chlorella, contin un spectru larg de nutrienti in cantitati perfect concepute in mod natural. Astfel, corpul dumneavoastra primeste „cantitati  sigure” de nutritie completa, care hranesc toate sistemele din cadrul corpului, spre deosebire de dozele mari de suplimente sintetice care actioneaza asupra a 1-2 functii.

Doar pentru ca  o marca utilizeaza cuvintele „natural” sau „organic” nu inseamna ca ea nu utilizeaza ingrediente sintetice. De multe ori, produsele sunt amestecate cu vitamine sintetice. O metoda usoara de a spune daca un supliment este intr-adevar „natural” este sa ne uitam  la lista ingredientelor. Produsele naturale vor avea o lista scurta de ingrediente cuprinzand produsul principal, poate apa si posibil un liant natural pentru a pastra produsul stabil. In general, daca vitaminele includ ingredienti pe care nu-i puteti pronunta ca nume si care seamana a chimicale, atunci ele pot sa nu fie atat de naturale pe cat pareau la prima vedere.

Solubil in Apa versus lipo-solubil

Multe vitamine sunt solubile in apa si astfel pot fi eliminate din corp cu usurinta. Altele, incluzand vitamine A,D,E si K sunt lipo-solubile – aceste vitamine pot re-construi tesuturile grase ale corpului, ficatului si depozitele de grasime. Trebuie sa fim atenti la aceasta re-constructie in special atunci cand sursele de nutrienti pe care le consumam nu sunt naturale. Corpul nostru poate considera aceste substante dificil de metabolizat. Cea mai buna solutie pentru majoritatea oamenilor este sa adopte o dieta bogata in fructe naturale sanatoase. Legumele si cerealele integrale  se suplimenteaza cu o sursa buna, naturala de vitamine si minerale cum ar fi Sun Chlorella „A”.

Vitamina B 12

Corpul dvs. are nevoie de vitamina B12 pentru a crea celulele de sange rosii (hematiile) si pentru mentinerea sanatoasa a sistemului nervos central. Chlorella contine o sursa naturala vegetala de vitamina B12 pe care corpul uman o poate utiliza, spre deosebire de spirulina, care are o pseudovitamina B12 ce nu poate fi utilizata ca sursa de B12, in special de catre vegetarieni.

Vitamina A

Provitamina A – de obicei betacarotenul este un precursor al vitaminei A. Beta-carotenul din chlorella este convertit in vitamina A in corp asa cum este necesar. Acesta este un mod mai sigur de a suplimenta vitamina A in dieta. In special pentru femeile gravide, deoarece nu se stocheaza in corp si nu cauzeaza toxicitate.

Fier

Chlorella contine o sursa de fier benefica pentru organism. Fiind mai usor de absorbit decat fierul din carne, este mai sigura pentru ca nu se acumuleaza le toate nivelurile si nu cauzeaza toxicitate. S-a dovedit ca vitamina C nu poate imbunatati asimilarea fierului, chiar daca absorbtia acestuia este mai lenta.

Nutrientii ce intra in componenta Chlorella lucreaza in sinergie pentru a conferi cantitatile corecte corpului dvs.

1  Watanebe F, et al. Caracterizarea bio-diponibilitatii componentelor vitaminei B12 din alge comestibile, J Nutr Sci Vitaminol, (Tokyo), 2002 Oct. 48 (5) :325-31