Publicat pe

Utilizari ale Chlorellei și ce este ea mai exact?

Un articol scris de: Dr. Michael Rosenbaum

Ce este chlorella? Un răspuns simplu ar fi: Chlorella este o algă verde unicelulară. Dar Chlorella este mult mai mult decât atât. Utilizari ale Chlorellei sunt vaste, așa că pentru a afla povestea completă a acestui super-aliment intens-nutritiv iubit de milioane de oameni, hai să facem o călătorie în timp pentru a avea o perspectivă mai largă asupra acestei surse uimitoare de hrană. 

În urmă cu două miliarde și jumătate de ani – cu mult înainte ca dinozaurii să cutreiere planeta noastră – algele dominau Pământul. Aceste minuscule plante primitive unicelulare și-au luat reședința în fiecare ungher și râu de pe Pământ și și-au petrecut timpul transformând lumina solară și dioxidul de carbon în zaharuri.

Mica noastră algă sferică, Chlorella, a fost una dintre aceste surse de energie pioniere, fotosintetizante.

Chlorella a supraviețuit numeroaselor schimbări dramatice ale climei, pe măsură ce Pământul a trecut prin mai multe ere glaciare. A supraviețuit schimbărilor în plăci tectonice. A văzut sosirea și dispariția a mii de specii de animale și plante. Și a fost martor la valurile istoriei umane din ultimele zeci de milenii.

Fiind rezistentă, de sine stătătoare și bogată în nutrienți, chlorella a supraviețuit întotdeauna. Și după toate aceste transformări (după mai bine două miliarde şi jumătate de ani), Chlorella și celelalte alge cu care se înrudește încă își menține supremația.

În toată această perioadă, unii oameni de știință estimează că algele, în formele lor primitive, s-au înmulțit în peste 100.000 de specii. De la zona arctică până la izvoarele cu apă termală, algele au colonizat cele mai extreme medii. Producând estimativ o treime din totalul oxigenului produs în lume, aceste plante simple acoperă şi în prezent fiecare colț al Pământului.

Cu toate acestea, în conformitate cu dovezile arheologice, chlorella a rămas în mare parte neschimbată. Structura sa simplă, dar eficientă a trecut testul timpului.

        Care este avantajul supraviețuirii algei Chlorella?

Care este compoziția durabilă a algei Chlorella care a ajutat această mică minune verde să supraviețuiască atât de mult?

– Chlorella este un organism unicelular, cu o structură foarte simplă în ansamblu. El întruchipează geniul simplității.

– Cloroplastele Chlorella reprezintă una dintre cele mai concentrate surse de clorofilă pigmentară de pe planetă. Acest lucru o face să fie un furnizor foarte eficient de energie, energie stocată prin fotosinteză.

– Are un nucleu celular plin cu acizi nucleici. Dr. Minchinori Kimura, cercetător al acestei alge, a descoperit că chlorella conține 10% ARN și 3% ADN. Aceasta face ca alga Chlorella să fie cea mai cunoscută sursă alimentară de acizi nucleici.

– Conţine un hormon de creștere unic, numit Chlorella Growth Factor – Factor de Crestere Chlorella (CGF). Acest CGF permite chlorellei să se reproducă extrem de rapid.

– Este foarte bogată în nutrienți incluzând complexul de vitamine B, vitamina A, luteină, magneziu, vitamina D, vitamina C, fier, calciu, zinc și fosfor. Chlorella are, de asemenea, mai multe proteine per gram decât majoritatea altor organisme și constituie totodată o bună sursă de aprovizionare cu grăsimi sănătoase.

– Are un perete celular dur care protejează ca o fortăreață conținutul interior al algei.

– Aceste caracteristici au permis chlorellei să supraviețuiască pe această planetă mai mult timp decât majoritatea altor organisme.

        Proprietăţile extraordinare ale algei Chlorella o fac să fie  considerată un super-aliment suprem

Destul de interesant, aceste trăsături au determinat chlorella să fie inclusă în categoria super-alimentelor.

– Structura simplă a algei chlorella permite cultivarea și prelucrarea ei cu ușurință, cu impact negativ minim asupra proprietăților sale nutritive.

– Oferta bogată de clorofilă a Chlorella o face un puternic detoxifiant. Fiind folosită pentru îngrijirea rănilor și la fabricarea produselor de îngrijire dentară, clorofila are o lungă experiență ca fiind unul dintre cei mai buni purificatori naturali.

– Acizii nucleici au fost asociați cu accelerarea recuperării țesutului și combaterea îmbătrânirii. Conținutul bogat în acid nucleic al Chlorella este considerat un factor important în modul în care ea ajută regenerarea celulară.

– Hormonul CGF conţinut pare să ajute nu numai celulele chlorellei să se reproducă eficient, ci şi să ajute celulele umane să se reînnoiască.

– Alimentația bogată în nutrienți oferiţi de Chlorella vă hrănește corpul cu ceea ce are nevoie pentru a funcționa optim. Este una dintre puținele surse vegetale care conține tipul de vitamina B12 pe care corpul nostru îl poate asimila şi folosi. Având în conţinut o concentrație de peste 60% proteine, chlorella vă oferă mai multe proteine per gram decât friptura. De asemenea, furnizează organismului acizi grași Omega-3 și Omega-6 sănătoși, pe lângă acidul oleic super-sănătos, ce poate fi găsit și în uleiul de măsline.

Marca Sun Chlorella

Se diferentiaza de celelalte marci ce comercializeaza Chlorella printr-un proces de recoltare de inalta calitate si proprietate, ce asigura o absorbtie optima a nutrientilor.

– Nutrientii prezenti in alga Chlorella nu pot fi absorbiti in mod optim de corpul uman din cauza peretelui celular rezistent al plantei. Pentru a putea fi digerat, acest peretele celular alcatuit din celuloza trebuie descompus. Sun Chlorella imbunatateste in mod esential asimilarea plantei prin digestie datorita tehnologiei de pulverizare a peretelui celular de care dispune.

Tehnologia DYNO – MILL utilizata pentru a fabrica lapte praf in Europa si in America, poate distruge acest perete celular al algei Chlorella. Metoda nu implica folosirea de substante chimice, enzime sau caldura. Prin rotatia la viteza mare, diferenta de presiune din dispozitivul de tip moara DYNO MILL permite pulverizarea a aproximativ 95 % din peretele celular ce acopera in mod compact planta chlorella. Se obtine astfel pudra verde de culoarea smaraldului cu multiple beneficii pentru sanatate. 

La ce este bună alga Chlorella?

Utilizari ale chlorellei includ:

– Susţine activitatea inimii, bătăile puternice ale acesteia, menţine elasticitatea arterelor și tensiunea arterială în limitele normale

– Îmbunătățește activitatea creierului, creşte şi susţine capacitatea de memorare,

– Îți păstrează sistemul imunitar puternic, așa că nu trebuie să te temi de iarnă; 

– Susține o vedere ascuțită cu vitaminele ei pentru ochi și alți nutrienți;

– Ușurează digestia, diminuând teama de a mânca și restabilind confortul mișcărilor peristaltice (intestinale)

– Chlorella s-a dovedit că ajută la eliminarea metalelor grele, inclusiv Mercur, din corp. Acest lucru realizează cu succes o dezintoxicare cu metale grele pe care majoritatea alimentelor nu o pot face.

– Îți menține articulațiile în mișcare , astfel încât să poți să te plimbi, să dansezi sau să te dai cu rolele…

– Acesta este doar vârful aisbergului. Alte utilizari ale chlorellei pot fi speranța în desfășurarea activităților exterioare, prin asigurarea producerii de oxigen, și ca hrană pentru călătoriile lungi. Chlorella poate fi o sursă excelentă de combustibil și, după cum au descoperit deja japonezii, este un plus minunat la orice, de la tăiţei (mâncare) la crema de piele (cosmetice).

Deci, are sunt cele mai bune utilizari ale Chlorellei?

Tu ce crezi?

Posibilitățile par nesfârșite.