Publicat pe Lasă un comentariu

Chlorella versus Spirulina

Chlorella este o alga unicelulara verde cu un perete dur de celuloza care se gaseste in apa proaspata (apa dulce, nesarata) in timp ce spirulina este o alga spiralata verde-albastra microscopica care se gaseste atat in apa dulce, cat si in apa sarata.

In timp ce spirulina contine o gama larga de vitamine si minerale, chlorella contine o gama completa de vitamine si minerale necesare pentru o viata sanatoasa.

Chlorella – Sursa de hrana pentru Azteci

Se considera ca spirulina a fost o sursa de hrana pentru Azteci care o numeau Teocuitatl, in timp ce potentialul Chlorellei ca aliment a fost descoperit in ultimii 100 ani – in special pentru nivelurile sale proteice crescute.

Chlorella contine de 10 ori cantitatea de chlorofila in comparatie cu alte alge comestibile si este cea mai importanta sursa de clorofila in comparatie cu orice alta planta de pe planeta.

Factorul de Crestere Chlorella

Chlorella contine Factorul de Crestere Chlorella (CGF) alcatuit din acizi nucleici si aminoacizi care au efecte de intinerire excelente, stimuland cresterea celulara sanatoasa si intarind sistemului imunitar, in timp ce spirulina creste productia de cytokine (molecule mici proteice) care lupta impotriva infectiilor si parazitilor. De asemenea, contine polizaharide sulfatate numite calcium spiulam care inhiba un numar de virusuri (Herpex Simplex, Pojar, Oreion).

Anumite marci care comercializeaza Chlorella si anumiti producatori de spirulina utilizeaza chimicale sau enzime pentru procesare. Sun Chlorella „A” utilizeaza procesul brevetat DYNO – MILL pentru a descompune peretele celular permitand ca 95% din nutrienti sa se absoarba in mod natural.

De-a lungul timpului, Chlorella a primit nenumarate distinctii datorita proprietatilor sale extraordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *