Publicat pe

Cinci motive pentru a lua suplimente pe baza de Chlorella

pudra chlorella

Chlorella este o alga minuscula, unicelulara, care traieste in iazuri si lacuri cu apa dulce. Numele plantei provine de la cuvantul grecesc „verde”, o referire la culoarea intensa a algelor. Chlorella este bogata in vitamine si minerale, inclusiv vitamina C, fier, zinc, magneziu si vitamina B12.

Cand este uscata, aproape jumatate din greutatea acestei plante este proteina (are de doua ori mai multa proteina decat spanacul). In plus, Chlorella contine noua aminoacizi esentiali. Dupa cum sugereaza aspectul ei, alga este de asemenea bogata in clorofila. Astazi, popularitatea Chlorellei este in crestere. Milioane de oameni iau zilnic suplimente pe baza de Chlorella in Japonia (unde a fost folosita inca din secolul al XIX-lea). In acelasi timp, Chlorella castiga treptat teren si in Occident, datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera.

Efect detoxifiant

Chlorella este recunoscuta pentru efectul sau detoxifiant asupra organismului. S-a demonstrat ca alga poate elimina metale grele din corp in mod natural. Alga chlorella este disponibila sub forma de tablete sau praf.

O piele mai tanara, un par mai bogat

Indiferent de varsta biologica, ne dorim cu totii sa aratam mai tineri, iar suplimentele cu Chlorella ne pot ajuta in acest sens. Studiile au aratat ca un consum regulat de Clorella poate ridica semnificativ nivelul de antioxidanti din organism, asigurand astfel protectie eficienta  impotriva radicalilor liberi. Aceasta se traduce printr-o piele cu aspect tanar si un par bogat si stralucitor.

Chlorella are  un efect benefic in curele de slabire


Luand suplimente pe baza de chlorella, poti pierde mai rapid kilogramele nedorite, deoarece planta are un impact puternic asupra comportamentului celulelor grase din organism. Chlorella contribuie la micsorarea numarului de celule grase si la blocarea productiei de noi celule, conform unui alt studiu coreean.

Alga chlorella detoxifics organismul si creste imunitatea

Clorofila este ingredientul cheie care face din alga Chlorella un excelent detoxifiant. Cercetarile au asociat acest „sange vegetal” cu efecte detoxifiante, regenerante si stimulante. In plus, persoanele care consuma frecvent suplimente cu chlorella se bucura de un sistem imunitar mai puternic, fiind mai putin predispusi la boli infectioase.

Chlorella: o sursa importanta de nutrienti

Chlorella este deseori folosita atunci cand se constata carente de nutrienti in organism. Datorita continutului semnificativ de nutrienti importanti (aminoacizi, fier, proteine), alga de apa dulce poate fi folosita cu succes pentru tratarea acestor carente nutritive.

Cum se ia Chlorella?

Pentru a va bucura de toate calitatile algei Chlorella, sunt recomandate produse pe baza de chlorella cu peretii celulari sparti. Unii oameni considera că aroma de chlorella se aseamana cu ceaiul verde, in timp ce altii o gasesc similara pestelui sau algelor marine. Daca nu va place in mod deosebit gustul de Chlorella, o puteti folosi la prepararea de smoothie-uri, sucuri sau supe, alaturi de alte ingrediente delicioase.