Politica retur

Politica retur

Clientul Render Com, denumit în continuare “consumator”, are dreptul să renunţe la produsele cumpărate, fără a fi nevoit să justifice decizia de renunţare şi fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care a intrat în posesia fizică a produselor. Conform legislaţiei in vigoare, renunţarea la cumpărare este aplicabilă doar clienţilor persoane fizice.

Consumatorul trebuie să verifice comanda primită și să notifice Render Com în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități (perioada de retragere). Produsele returnate pe motive de calitate, vor fi evaluate de Render Com pe baza procedurilor interne și daca nu se constată probleme de calitate, nu se va efectua rambursarea valorii acestora.

Se pot returna numai produsele cumparate de pe site-ul www.render.ro și neconforme cu specificațiile de pe acest site în momentul cumpărării sau produse trimise eronat de către Render Com. Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care le-au însoțit, ambalate corespunzător pentru protecția pe durata transportului. Nu se vor returna produse folosite sau seturi incomplete.

Pentru a-și exercita dreptul de retragere, consumatorul trebuie să informeze Render Com înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia de a se retrage din contract, prin email ori telefonic la 021.242.75.50. .

Returnarea produselor catre Render Com va fi realizata prin aceeași metodă de transport prin care aceasta a livrat produsele catre consumator, sau prin altă metodă aleasă de comun acord cu Render Com. Nu se pot returna produsele care prezintă modificări fizice (deteriorate, ambalaje desfacute, sigilii rupte, etc) și care nu pot fi revândute.

Render Com va rambursa consumatorului contravaloarea produselor returnate în cel mult 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data preluării produselor returnate, inclusiv costurile livrării, în cazul în care acesta returnează întreaga comandă și exclusiv costul livrării în cazul în care acesta returnează doar o parte din comandă. Data rambursării poate fi amânată până când Render Com primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la consumator că acesta a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Contravaloarea produselor va fi rambursată consumatorului, după cum urmează:

  • pentru comenzile achitate cu cardul, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
  • pentru comenzile achitate numerar, prin virament bancar în contul indicat de consumator in email-ul trimis sau datele oferite prin telefon.