Publicat pe

Remedii naturale pentru afectiunile tiroidei

Glanda tiroida este cea mai mare glanda endocrina din corpul uman. Aceasta produce hormonii T4 si T3, care regleaza metabolismul si influenteaza functionarea tuturor sistemelor organismului: sistemul cardio-vascular, sistemul nervos central, sistemul digestiv, respirator. Chlorella contine iod, astfel incat produsele pot fi folosite ca remedii pentru afectiunile tiroidei.

Atunci cand exista fie o insuficienta, fie un exces de hormoni tiroidieni, apar bolile tiroidei, care sunt destul de greu de diagnosticat si tratat.

Hipotiroidismul este cel mai des cauzat de o deficienta de iod. Acesta se manifesta prin uscarea pielii, schimbari ale vocii, oboseala cronica, cresteri bruste in greutate, insomnii, crampe musculare, intoleranta la frig, tulburari de ciclu menstrual, depresie, psihoze etc.

Hipertiroidismul (Tireotoxicoza) poate fi cauzat de boala Graves-Basedow, adenomul toxic sau gusa toxica multinodulara – mai frecventa in special in cazul persoanelor mai in varsta si in zonele cu deficit de iod.

Nodulii tiroidieni apar in general la pacientii in varsta si in special la femei. Majoritatea nodulilor sunt benigni, doar in 15-20% din cazuri fiind vorba de cancer tiroidian. Cancerul de tiroida este cel mai adesea cauzat de istoricul familial pozitiv si expunerea la radiatii ionizante in copilarie.

Tratamentul afectiunilor tiroidei

Spre deosebire de sarea iodata, algele marine contin cantitati relevante de iod natural, care poate ajuta tiroida sa produca cei doi hormoni Tiroidieni T3 si T4. In plus, algele contin, pe langa iod, si o cantitate enorma de nutrienti si vitamine care contribuie la buna functionare a organismului.

Chlorella este un superaliment ce contine o bogata paleta de nutrienti: proteine de inalta calitate, complexul de vitamine B, inclusiv vitamina B12 , Vitamina C si E, macronutrienti (Ca, Zn, Mg, K), acizi grasi esentiali (Omega 3 si 6) inclusiv GLA, mucopolizaharide, beta-caroten, acizi Nucleici (ADN si ARN), Clorofila (Chlorella este cea mai bogata sursa de clorofila din regnul vegetal).

Chlorella contine cantitati importante de iod, astfel incat cei care sufera de hipotiroidism ar putea suplimenta iodul cu ajutorul acestor suplimente. Pe de alta parte, pacientii cu sensibilitate la iod sau cei care sufera de hipertiroidism ar trebui sa ceara sfatul medicului inainte de a lua suplimente pe baza de Chlorella.

Oricare ar fi afectiunea de care suferiti, este indicat sa alegeti intotdeauna suplimente cu Chlorella de cea mai buna calitate.

Suplimentele Sun Chlorella intaresc sistemul imunitar, contribuie la recuperarea rapida a organismului dupa eforturi intense sau boli, si inlesnesc repararea tesuturilor.  Ceea ce ne diferentiaza de alte marci care comercializeaza Chlorella este procesul de recoltare de inalta calitate ce asigură o absorbtie optima de nutrienti.